شرکت های دانش بنیان استان؛ افق های روشن رونق فراوری

به گزارش مجله سرگرمی، روح الله یارمحمدی- قم - خبرنگار:شرکت های دانش بنیان نسخه امیدبخش و رهیافت کاربردی از مسائل و موانع بی شمار صنعت و تجارت کشور به حساب می آیند. نخبگان فناور که با راه اندازی و مدیریت و فعالیت در شرکت های فناور دنبال زمینه سازی اقتصاد منهای نفت هستند، شاگردان مکتب ما می توانیم و تربیت یافته کلاس تکیه بر اقتصاد بومی اند.

شرکت های دانش بنیان استان؛ افق های روشن رونق فراوری

صاحبان ایده فناورانه و نخبگان فراوری و صنعت اکنون به صندلیی رسیده اند که می توانند سالانه بیش از میلیاردها دلار صادرات داشته باشند. در استان قم هر چند که شرکت های دانش بنیان به صندلی برتر کشور چشم دوخته اند، اما این شرکت ها با مسائل و موانع متعددی روبرو هستند که در گفت وگو با چند نفر از مدیران شرکت های فناور به مسائل آنها پرداخته شده است.

  • ضعف صنعت استان در برخورداری از دانش روز

مدیر یک شرکت دانش بنیان با بیان این که جریان فراوری و فرایند صنعت کشور عارضه یابی و مهندسی نمی شوند اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش مسائل و موانع فراوری، فقر علمی و برخوردار نبودن از نگاه دانش محور به این مسائل است. رضا زمانی با ابراز تأسف از این که بخش عمده ای از صاحبان صنایع، روزآمد و دانش محور فکر نمی نمایند گفت: صنعتگران و فراورینمایندگان باید موانع و مسائل خود را با شرکت های دانش بنیان در میان بگذارند و از آنها برای توسعه صنعتی و مالی یاری بخواهند.

وی که در حوزه فراوری محصولات بهداشتی و شیمیایی دارای 3 مجوز دانش بنیان است با اشاره به این که زیرساخت فعالیت و توسعه شرکت های دانش بنیان فراهم نیست بیان نمود: کارایی و میزان ارزش اضافه نموده چشمگیر شرکت های دانش بنیان هنوز به چشم بسیاری از مسئولان تأثیرگذار نمی آید. زمانی با بیان این که دریافت مجوز دانش بنیان بسیار سخت است و روند پیچیده ای دارد اظهار کرد: موافق این سخت گیری هستیم. به دلیل این که هر کسی نمی تواند در عرصه اقتصاد دانش بنیان فعالیت کند، اما حرف ما این است که اگر کسی توانست مجوز دانش بنیان بگیرد باید به اندازه کافی حمایت گردد و بی دلیل درگیر بوروکراسی های جاری نگردد.

  • چالش های شرکت های دانش بنیان

مهدی پیوندزنی مدیر یک موسسه رصدگر آسمان نیز با بیان این که رویکرد مالی و تجاری کشور مناسب شرکت های فناور نیست اظهار کرد: در سامانه ستاد که مربوط به آگهی های مزایده و مناقصه است بیش از 60 مجوز تعریف شده است، اما هیچ کدام از این نوع آگهی ها اهمیت و توجهی به مجوزهای فناوری شرکت های فناور نمی نماید و فقط به اساسنامه شرکت ها توجه دارد.

  • تسهیلات ویژه برای شرکت های نوپا

مدیر واحد فناور کیمیاپژوهان صنعت گستر قم نیز با بیان این که باید زمینه های صنعتی شدن شرکت های فناور فراهم گردد گفت: فضایی که در پارک علم و فناوری قم وجود دارد نمی تواند نیازهای کارگاهی و فراوریی بعضی از شرکت ها را تأمین کند و در این زمینه باید تسهیلات ویژه ای برای شرکت های نوپا و فناور ایجاد کرد تا زمین های کارگاهی مناسبی در شهرک های صنعتی فراهم گردد. مهدی نجفی با اشاره به این که شرکت های فناور از مرحله تحقیق و توسعه ایده گذشته اند و قابلیت فراوری محصول را دارند، اظهار کرد: رونق فراوری در عرصه های دانش بنیان رشد و توسعه مالی را چند برابر خواهد نمود. وی با تأکید بر این که اقتصاد نفتی کشور را به ساحل آرامش نمی رساند، اضافه نمود: اقتصاد دانش بنیان می تواند ما را در مقابل بحران آفرینی استکبار جهانی بیمه کند و رونق فراوری را بر سر سفره های مردم بیاورد.

  • پیگیری دغدغه های شرکت های فناور

رئیس پارک علم و فناوری استان قم با بیان این که اصلی ترین دغدغه پارک قم تأمین زیرساخت ها و فضای فیزیکی برای واحدهای فناور و شرکت های استارت آپی است اظهار کرد: پارک علم و فناوری قم به عنوان مهم ترین متولی جامعه علم و فناوری استان باید امکان ظهور و بروز نخبگان و فناوران در قالب شرکت های فناور را فراهم کند. سید حسین اخوان علوی با اشاره به عمر 7 ساله پارک قم تأکید کرد: در این مدت مهم ترین و محوری ترین رسالت ما در حوزه تثبیت و توسعه زیرساخت های فیزیکی بوده است. وی با بیان این که در 2 سال اخیر در توسعه و تملک زیرساخت های لازم برای استقرار فناوران فعالیت های خوبی داشته ایم اظهارکرد: فضای مستقر کنونی از 4 بلوک به 12 بلوک افزایش یافته و به صورت کامل تملک شده و همزمان اراضی 20 هکتاری برای ساخت سایت اصلی پارک علم و فناوری با نام پردیس فناوری حضرت علی اکبر(ع) تملک شده است که عملیات عمرانی این سایت به زودی اجرایی می گردد.

وی اضافه نمود: نتیجه این اقدامات، سال جاری با 74 شرکت دانش بنیان در صندلی دهم پارک های علم و فناوری کشور ایستاده ایم و این در حالی است که در ابتدای سال 94 با 20 شرکت دانش بنیان، در رده دهم قرار داشته ایم. رئیس پارک علم و فناوری استان قم فعالیت در حوزه توسعه فرهنگ فناوری و نوآوری را به عنوان دومین دسته فعالیت های پارک علم و فناوری قم بیان نمود و گفت: ما از ابتدای فعالیت پارک علم و فناوری، در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ فناوری و نوآوری در استان به برگزاری رویدادهای فناورانه متعددی اقدام نموده ایم.

برگزاری نخستین رویداد استارت آپ کشور با موضوع فرهنگ فناوری، برگزاری نخستین رویداد ایده پردازی در حوزه علوم و معارف اسلامی، برگزاری تورهای متعدد فناوری و نشست های انتقال تجربه و برگزاری همایش های هوشمندسازی از کارهای ما بوده است. اخوان علوی از افزایش فضای استقرار واحدهای فناور اطلاع داد و اضافه نمود: فضای استقرار این واحدها از 3200 متر مربع به نزدیک 12 هزار متر مربع افزایش یافته است.

وی با بیان این که حمایت ها و زمینه سازی از شرکت های فناور در استان به نقطه مطلوب نرسیده است گفت: درست است که مسئولان استان نسبت به سال های اخیر رویکرد بسیار فعال تر و مثبت تری به اقتصاد دانش بنیان داشته اند، اما واقعیت این است که حمایت ها و تسهیلات لازم و کافی در اختیار شرکت ها قرار نمی گیرد. وی به بسترسازی پارک علم و فناوری برای تبدیل به پارک تخصصی علوم انسانی و اسلامی اشاره نمود و اضافه نمود: این موضوع یکی از اقدامات ما در پارک علم و فناوری است که آن را اکنون تبدیل به مهم ترین پارک علم و فناوری در کشور در حوزه علوم انسانی، اسلامی و فناوری های نرم و هویت ساز تا افق 1404 نموده است.

  • بوروکراسی اداری؛ مانع بزرگ

یکی از مدیران شرکت های دانش بنیان عضو پارک که در حوزه فراوری انواع تجهیزات پزشکی و ملزومات دارویی چشم پزشکی فعالیت می نماید گفت: رونق فراوری با وعده شکل نمی گیرد و هم صنعتگر و هم مسئولان باید کاملا عملیاتی باشند. رضا نوشیروانی که فراورینماینده 11 نوع محصول و تجهیزات پزشکی و ملزومات دارویی چشم پزشکی است بیان نمود: حداقل توانایی فراوری 5 نوع محصول دیگر را داریم و در حال حاضر به سفارش بعضی از شرکت ها 2 نوع محصول انحصاری ژل ارتوپدی و محلول چشمی هم فراوری می کنیم.

وی با انتقاد از بعضی موانع توسعه و رونق فراوری اضافه نمود: به عنوان یک شرکت فراورینماینده محصولات انحصاری و دانش بنیان توانایی افزایش فراوری و اشتغال زایی را دارم اما بوروکراسی اداری و دیوار بلند دریافت مجوز مانع بزرگی شده است. نوشیروانی با بیان این که تاکنون برای 30 نفر اشتغال مستقیم ایجاد نموده است اضافه نمود: حداقل مزیت یک شرکت دانش بنیان این است که با نیروهای متخصص کارآمدترین و بهره ورانه ترین محصول را به بازار عرضه می نماید.

rugozar.ir: مجله روگذر: مجله اخبار گردشگری

fastnote.ir: یادداشت سریع: گلچین اخبار و مقالات روز

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 32978

به "شرکت های دانش بنیان استان؛ افق های روشن رونق فراوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرکت های دانش بنیان استان؛ افق های روشن رونق فراوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید